Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Η Μία και Μόνη ΛύσηΜελετώντας την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ιστορία θα καταλήξουμε σε μερικές πολύ σημαντικές διαπιστώσεις. Ας δούμε μερικά γεγονότα:

Σαλαμίνα 480 πχ και Πλαταιές 479 πχ: Οι έλληνες νικούν

Συνέδριο Σικυώνας (δεύτερο μισό δεύτερου πχ αιώνος): Οι μισοί αποφασίζουν αντίσταση και οι άλλοι μισοί προσχωρούν στους ρωμαίους. Ακολουθεί υποδούλωση στους ρωμαίους που μετεξελίχθητε σε Βυζαντινή αυτοκρατορία και ακολούθησε η Οθωμανική. Σύνολο 2 χιλιετηρίδες σκλαβιάς.

Επανάσταση 1821: Στην αρχή ενωμένοι οι έλληνες νικούν και μετά ακολουθεί ο εμφύλιος 1823-1825. Η είσοδος των μπαρουτο ακάπνιστων πολιτικών (Μαυροκορδάτος, Κωλέτης κλπ) και η μοναδική ικανότητα των πολιτικών σαν τρωκτικά να παρεισφρήουν και να καρπούται τα μέγιστα ΚΑΘΩΣ και η λατρεία της καρέκλας της εξουσίας οδηγούν σε τέτοια εξασθένιση που η επανάσταση καταρρέει μπροστά στον Ιμπραήμ. Την κατάσταση σώζει ο αγγλο γαλλο ρωσικός στόλος στην ναυμαχία της Πύλου.

Ναύσταθμος 1831: ο Μιαούλης καίει τον ελληνικό στόλο.

Ιταλική επίθεση 1940: ενωμένοι οι έλληνες νικούν.Γερμανική επίθεση 1941: οι γερμανοί μπαίνουν από το τριεθνές αφότου η Γιουγκοσλαβία άλλαξε πλευρά κατόπιν πραξικοπήματος. Μια ελληνική μεραρχία κινείται για να τους κλείσει το δρόμο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ. Και οι γερμανοί ξεχύνονται προς την Θεσσαλονίκη. ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥΣ.

Απελευθέρωση 1944 – Εμφύλιος 1945-1946-1949: Οι ανθελληνικές κινήσεις και προδοσίες εκατέρωθεν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από την κατοχή. Με την απελευθέρωση χάθηκαν χιλιάδες ζωές και οι φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα σε κάνουν να θέλεις να αλλάξεις υπηκοότητα και ιθαγένεια. Εκτελέσεις, βιασμοί και γκρέμισμα σε βάραθρα. Οι έλληνες σε έλληνες.

Μεταπολίτευση 1974- σήμερα: και μετά ήρθε η δημοκρατία και την έφερε η γενιά του πολυτεχνείου και αναδείχτηκαν σε μαστόρια πολιτικούς παραλληλιζόμενοι μόνο με τα χειροτέρα τρωκτικά, αυτά που κουβαλανε μαζί τους την πανούκλα. Όπως και το 1822 έτσι και σήμερα μέσα από πελατειακές και ψηφοθηρικές σχέσεις και το χτίσιμο κομματικού κράτους η χώρα μας οδηγείται στον γκρεμό.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;   ΝΑΙ.   ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Η ΜΑΧΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΩΚΤΙΚΑ κ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

Ο εχθρός δεν είναι οι ξένοι και οι ευρωπαίοι, αλλά αυτοί δεν είναι και φίλοι. Μπορούν όμως να είναι συνεργάτες και μάλιστα καλοί αλλά εξαρτάται από εμάς.  

Μετά από προσεκτική επίπονη και σε βάθος χρόνου μελέτη διαπιστώσαμε ότι αν υπάρχει μια ελπίδα να ξεπεράσει η Χώρα την κατηφόρα, αυτή θα πρέπει να στηριχτεί στις δικές μας δυνάμεις.

Στην γεωπολιτική σκακιέρα θα πρέπει πάντοτε οι παράμετροι και τα δεδομένα να ζυγίζονται καλά και να λαμβάνεται η καλύτερη δυνατή και συμφερότερη για την Χώρα λύση και επιλογή.

Στην παρούσα οικονομική κρίση και κατηφόρα, που δρα ροκανίζοντας και φθείροντας τα θεμέλια του έθνους και υποδαυλίζει το μέλλον μας, θα πρέπει να πάψουμε να παραμυθιαζόμαστε και να αναζητούμε εξ ουρανού σωτήρες που τάζουν λόγια έργα και δις, θα πρέπει να ξεχάσουμε την καλοπέραση με δανεικά και να ματώσουμε όλοι σαν έθνος.

Όλοι, και όχι μόνο μερικοί, ξεκινώντας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους πρόεδρους οργανισμών, τους συμβούλους, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες, τα ΔΣ των κρατικών εταιρειών και των αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ και φθάνοντας μέχρι τους δικαστικούς, τα στελέχη των ΔΕΚΟ, τους πιλότους και φυσικά τους κατέχοντες που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς, ΕΕ, Τρόικα, ΔΝΤ, Μέρκελ κλπ. Να βλέπουμε παντού κατάσκοπους και πράκτορες που θέλουν να μας αφανίσουν. Το πρόβλημα έφτασε σήμερα σε αυτό το σημείο από Δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, δηλαδή από τους ψηφοφόρους, δηλαδή εμάς.

Όταν επί 40 χρόνια έφερναν στην Χώρα μας επιδοτήσεις και δανεικά (και μπορεί να ήταν πράγματι βάση σχεδίου να γίνουν όλα αυτά παροχές, και βεβαίως όταν κάνεις παροχές ποτέ τίποτε δεν σου φτάνει και νομοτελειακά καταλήγουν όλα αυτά σε χρέος) δεν μίλησε κανείς, δεν αντέδρασε ποτέ κανένας. (Ψέματα, τουλάχιστον δυο, ένας Χαραλαμπίδης και ένας Παριώτης ξεκίνησαν να φωνάζουν αλλά το 99,99999% του συστήματος αδιαφορούσε).

Όλα αυτά τα δανεικά και τις επιδοτήσεις τις νομιμοποιήσαμε εμείς οι έλληνες πολίτες με την ψήφο μας. Όταν τοποθετούσαμε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις στο κοινοβούλιο, οι οποίες συνέχιζαν τις παροχές και τις σπατάλες, νομιμοποιούσαμε τις παροχές και τις σπατάλες. Άρα αυτό θέλαμε. Άρα δεν μας φταίνε οι αγγλοσάξονες, μην τους κατηγορούμε.

Ποιος νοήμων έλληνας δεν αντιλαμβάνεται ότι κάποτε θα ερχόταν ο λογαριασμός; Όταν δανείζεσαι επί δεκαετίες κάποια στιγμή θα σου ζητηθούν τα χρήματα. Αλλά οι ανθέλληνες πρωθυπουργοί λίγο νοιαζόντουσαν. Το ίδιο και αυτοί που τα έτρωγαν και οι παρέες τους.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Όλα τα πρόσωπα και πολιτικές κινήσεις που αγωνιούν για την χώρα μας πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν κάτω από τον ίδιο σκοπό.

Πανελλαδική κινητοποίηση με σκοπό την είσοδο στην βουλή.

Σχεδόν το 45% του ελληνικού λαού έχει γυρίσει την πλάτη στα υπάρχοντα κόμματα, άρα η κίνηση αυτή θα είναι εν δυνάμει κυβέρνηση.

Τα οικονομικά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη

Αξιοκρατία Αξιόλογη και διαφάνεια παντού

Αξιοκρατική τοποθέτηση προέδρων οργανισμών, προϊσταμένων και συμβούλων

Αξιοκρατική προώθηση Περιφερειαρχών και Δημαρχών

Κατάργηση του άρθρου 86 και κατάργηση κάθε είδους βουλευτικής ασυλίας

Ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης – Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Αληθινή και πραγματική παιδεία με στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, συνεργασίας και ήθους (Βασισμένη στην αρχαιολογική γραμματεία και την Ελληνορθόδοξη διδασκαλία)

Μείωση φόρων και εισφορών στο 20% συνολικά

Μείωση φπα στο 11%, καυσίμων έως 1 ευρώ και ενεργειακού κόστους

Μείωση γραφειοκρατίας και έμφαση στην καινοτομία και ειδικά την υψηλή τεχνολογία

Καταπολέμηση φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου

Μείωση των κρατικών εταιρειών και οργανισμών στις απολύτως απαραίτητες

Μείωση σπαταλών και γενικό συμμάζεμα της δημόσιας διοίκησης και του κράτους

Μείωση μισθών με οροφή τις 3000 ευρώ. Κανείς δραχμή παραπάνω

Μείωση συντάξεων με οροφή στα 1000 ευρώ. Κανείς δραχμή παραπάνω

Συνεννόηση με Ευρώπη και εταίρους για πάγωμα τοκοχρεολυσίων για δυο χρόνια

Δημιουργία εθνικής πολίτικης με προοπτική 20ετίας σε κάθε κρίσιμο τομέα (γεωργία, τουρισμός, βιομηχανία, ναυτιλία, άμυνα, δημογραφικό, περιβάλλον, ενέργεια, πολιτισμός)

Στόχος

Η εξοικονόμηση 10 – 15 δις ευρώ ετησίως και η κατανομή τους ως έξης: 2 δις στην παιδεία, 2 δις στην υγεία, 3 δις στην άμυνα και 8 δις σε επιδοτήσεις για νέες παραγωγικές μονάδες και ειδικά για καινοτομία. Σε προγράμματα συνεχώς ανοικτά και με προτεραιότητα τους κατόχους διδακτορικών, ακολούθως σε συλλογικότητες επιστημονικών πεδίων και τέλος σε οποιονδήποτε έχει μια πολύ καλή ιδέα που αποδεικνύεται μέσα από ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Business plan).

Ένα δις ευρώ εμπεριέχει 1000 εκατομμύρια ευρώ, αν μια καλή επένδυση είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ τότε χωρούν μέσα σε ένα δις 2000 επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας. Αν μια καλή καινοτόμα επένδυση απαιτεί 1 εκατ ευρώ τότε μέσα στο δις χωρούν 1000 παραγωγικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας. Με 8 δις συνεπάγεται 8000 ή 16000 παραγωγικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας ή καινοτομίας ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

Ένας χρόνος είναι αρκετός για να αλλάξει το κλίμα.

Πειθαρχία, αυστηρός έλεγχος και προσήλωση χρειάζεται και μόνο. Δηλαδή βούληση.

Μπορούμε να υπηρετήσουμε την Αλήθεια και το συμφέρον του τόπου μας;;;

Ο καθένας ας δώσει την δίκη του απάντηση μπροστά από ένα καθρέπτη κοιτώντας τον εαυτό του.


ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ


Προϋπόθεση πρώτη

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Εντοπίζεται στα γονίδια και στην συμπεριφορά μας. Αρπαχτές, λαμογιά, κλέψιμο κ πολύ ψέμα έχει η καθημερινότητα μας τουλάχιστον στο ελεύθερο επαγγελματικό κομμάτι. Και όχι μόνο. Επέκταση της καθημερινότητας μας είναι και οι πολιτικοί μας, δηλαδή είναι καθ εικόνα και καθ ομοίωση μας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ είναι η νοοτροπία μας, το σάπιο πολιτικό σύστημα, η σάπια δημόσια διοίκηση, οι πελατειακές και ψηφοθηρικές σχέσεις και ο κομματικός και εξυπηρετικός συνδικαλισμός. Και φυσικά η προσωπική συμπεριφορά έκαστου των ελλήνων.

Ότι δεν μας φταίει κανένα δντ, τρόικα, ηπα, εε, Ρωσία, κίνα μερκελ, βελκουλεσκου ή ο ολλανδός πρώην υπουργός οικονομίας.

Προϋπόθεση δεύτερη

Δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή το πρόβλημα μας.

ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ περί ευρώ ή δραχμής;

Και στο κάτω κάτω αν επιστρέψουν όλες οι χώρες στο εθνικό νόμισμα και περιχαρακωθούν γύρω από τα σύνορα τους και τον εαυτούλη τους τότε σε μισό αιώνα ακόμα μία γενικευμένη πολεμική σύρραξη θα λάβει χώρα στην γερασμένη ήπειρο μας και θα σκοτώνονται άνθρωποι και θα πεθαίνουν από την πείνα και θα βιάζονται αδιακρίτως γυναίκες. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;;;

Βεβαίως οι σημερινοί 70μηνταρηδες δεν κοιτάζουν στο μέλλον αλλά στην δραχμή με την οποία οι τσέπες θα γεμίσουν λεφτά. Ουδεμία πρόνοια για παιδιά και εγγόνια.

Αλλά και με την δραχμή πάλι θα πρέπει να ισχυροποιηθεί η οικονομία. Αν η οικονομία είναι σαν και την σημερινή τότε η κατρακύλα θα είναι αδιάκοπη και οι υποτιμήσεις θα διαδέχονται η μια την άλλη. Ρωτήστε τους μεγαλύτερους που φωνάζουν για την δραχμή τι θυμούνται από υποτιμήσεις.

Μακρυγιάννης, Αγία Ειρήνη, 3ης Σεπτεμβρίου 1843

«Η αρετή και ο πατριωτισμός και η φρονιμάδα κάνουν την πατρίδα να υπάρξει και να ευτυχήσει» / Η κακία και η ΄διοτέλεια χάνουν την πατρίδα και την χάνουν και ζημιώνονται όσοι μένουν ζωντανοί»!
Αναρτήθηκε από ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου