Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Η επηστημη λεει αλλα για την καταστροφή από την έκρηξη της Θήρας!

 

Νέα δεδομένα για την έκρηξη στην Θήρα!

Το χρονικό της καταστροφής από την έκρηξη της Θήρας 
 
Το καταστροφικό τσουνάμι που σάρωσε το προϊστορικό Αιγαίο μετά την κατακλυσμική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης δεν προκλήθηκε από την ταυτόχρονη κατάρρευση των τοιχωμάτων της καλδέρας, όπως πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες, αλλά από την τεράστια ποσότητα πυροκλαστικών ηφαιστειακών υλικών που έπεσαν απότομα μέσα στη θάλασσα.
Αυτό προκύπτει από μία νέα έρευνα Ελλήνων και άλλων επιστημόνων, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Communications», με επικεφαλής την Παρασκευή Νομικού, επίκουρη καθηγήτρια Φυσικής Γεωγραφίας και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

To Facebook μιλάει τώρα και αρχαία ελληνικά!
Η γλώσσα των αρίστων ενάντια στη μετριότητα

Η αρχαία ελληνική γλώσσα προστέθηκε στο Facebook παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να τη διαδώσουν αλλά και εξασκήσουν τις γνώσεις τους. Δεν έχουν μεταφραστεί στα αρχαία ελληνικά όλες οι επιλογές που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Για να αλλάξει ο χρήστης τη γλώσσα στα αρχαία ελληνικά πρέπει να ανατρέξει στις «Ρυθμίσεις» και στη «Γλώσσα» να επιλέξει την «Ελληνική Αρχαία». Αυτή η επιλογή «μεταφράζει» πολλές από τις επιλογές που βλέπει ο χρήστης, όπως παραδείγματος χάριν, αντί για το «Τι σκέφτεσαι;», θα εμφανίζεται πλέον «Τί δοκεις;».