Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η αρχαία Τενέα αποκαλύπτεται Τα ευρήματα της ανασκ...

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η αρχαία Τενέα αποκαλύπτεται Τα ευρήματα της ανασκ...:   Την τοπογραφία της αρχαίας Τενέας συμπληρώνουν τα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη συστηματική αρχαιολογική έρευνα της Γενικής Διεύ...

Η αρχαία Τενέα αποκαλύπτεται Τα ευρήματα της ανασκαφής

 Η αρχαία Τενέα αποκαλύπτεται
Την τοπογραφία της αρχαίας Τενέας συμπληρώνουν τα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη συστηματική αρχαιολογική έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, συνεχίστηκε η διερεύνηση τμήματος της αρχαίας οδού που εντοπίστηκε το 2015, ενώ ταυτόχρονα διανοίχθηκαν και νέες ανασκαφικές τομές.

Στη διάρκεια της ανασκαφής αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά in situ οικοδομικά κατάλοιπα της αρχαίας πόλης, που παραπέμπουν στη δραστηριότητά της στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους. Αναλυτικότερα, ανασκάφθηκε τμήμα εκτεταμένου κτηρίου με επιμέρους χώρους και πηγάδι. Σε έναν εξ' αυτών εντοπίστηκαν αποθέσεις καύσης, τμήμα γυναικείου ειδωλίου, αγγεία και νομίσματα.