Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Πολιτικά παιχνίδια μπορούν να παίζουν, αλλά με τον πόνο και την αγωνία των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, για την επιβίωση τους, δεν μπορούν να παίζουν.Η τρέλα δεν… πάει στα βουνά! Ο Κατρούγκαλος που έκοψε τις συντάξεις, υπόσχεται ακύρωση των περικοπών
 18 Μάϊου 2018
Το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει, μετά τις πρώτες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, ότι οι συντάξεις- δυστυχώς- θα κοπούν την 1-1-2019, ο Γιώργος Κατρούγκαλος όμως, ο εμπνευστής του περιβόητου νόμου, βγαίνει αμέσως μετά και υπόσχεται νέα διαπραγμάτευση για να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Το έχω γράψει και άλλοτε: Πολιτικά παιχνίδια μπορούν να παίζουν, αλλά με τον πόνο και την αγωνία των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, για την επιβίωση τους, δεν μπορούν να παίζουν. Πρόκειται για αθλιότητα που καμιά σχέση δεν έχει με την ηθική που αρέσκεται να επικαλείται, στα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ.


Και δεν το κάνουν μόνο με τους συνταξιούχους. Για κάθε ακανθώδες ζήτημα υπάρχουν δυο και τρεις φωνές, στο κόμμα και την κυβέρνηση, που στέλνουν διαφορετικά μνήματα, και «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», αρέσκονται να κοροϊδεύουν τους πολίτες, μπας και τους ακούσει κανείς.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως έως τον Αύγουστο δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση γιατί μέχρι τότε «είμαστε στοχοπροσηλωμένοι» στην έξοδο από τα μνημόνια. Μετά όμως θα τεθεί το θέμα.

Δηλαδή τώρα κάνουν τις «κότες» και θα κόψουν τις συντάξεις και κατόπιν θα κάνουν τα  «κοκόρια» και θα ζητήσουν νέα συμφωνία για την αύξηση των συντάξεων!

Ο ίδιος όμως έκανε την «πάπια», όταν η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες άλλαξε το νόμο του. Έβγαινε και δήλωνε παντού ότι η προσωπική  διαφορά δεν θα περικοπεί, γιατί με την ανάπτυξη που θα έχει η χώρα τα επόμενα χρόνια, θα αυξηθούν οι νέες συντάξεις και θα κλείσει η διαφορά νέων και παλαιών.

Η «ορνιθολογική» πολιτική της κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της ότι εκείνο που ζητούν οι δανειστές είναι η ισότητα προς τα κάτω, γιατί τους ενδιαφέρει η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Και αυτή μειώνεται με δυο τρόπους , είτε κόβεις τις συντάξεις, ο εύκολος τρόπος, είτε προσπαθείς να αυξήσεις  το ΑΕΠ, ο δύσκολος τρόπος, για να ελαχιστοποιηθούν οι πιέσεις των δανειστών και τα επιχειρήματα τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον πρώτο και τροποποίησε το νόμο αποδεχόμενη , όχι μόνο την περικοπή της  προσωπικής διαφοράς, αλλά και το «πάγωμα» των αυξήσεων στις νέες συντάξεις έως το 2022.

Έτσι στον κ. Κατρούγκαλο έμεινε να υπερασπιστεί το κομμάτι εκείνο του νόμου του, που αφορά στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με το οποίο «σφαγίασε» τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτή την πράξη του αποκάλεσε «κοινωνική δικαιοσύνη».

Φαίνεται πως κάποιοι που αυτοαποκαλούνται «αριστεροί», έχουν διαφορετική άποψη για τους «σφαγιασμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου