Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Θεωρία για τη ζωή στη Γη πριν από 500 εκατ. έτηΗ ζέστη προκάλεσε την εμφάνιση νέων ειδών
 Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η Κάμβρια περίοδος τοποθετείται από 570.000.000 ως 510.000.000 έτη πριν. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στην ιστορία της Γης αφού τότε συνέβη μια πραγματική έκρηξη της ζωής με την μαζική εμφάνιση νέων ειδών τόσο στην στεριά όσο κυρίως στην θάλασσα.
 Μάλιστα τα περισσότερα είδη που εμφανίστηκαν εκείνη την περίοδο παρουσίαζαν εξαιρετικά ταχύ ρυθμό εξέλιξης. 
Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες και έχουν διατυπωθεί δεκάδες θεωρίες για το τι συνέβη εκείνη την περίοδο και που οφείλεται αυτό το… Big Bang της ζωής όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι ειδικοί. 


Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στην Βρετανία με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Science Advances» υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης βίωνε εκείνη την εποχή κλιματικές αλλαγές παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν τώρα και μάλιστα σε εντονότερο βαθμό. Ενώ όμως σήμερα αυτές οι κλιματικές αλλαγές προκαλούν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στο μεγαλύτερο μέρος της χλωρίδας και της πανίδας εκείνη την εποχή λειτούργησαν ευεργετικά στην παρουσία και εξέλιξη της ζωής. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές η θερμοκρασίες στον πλανήτη είχαν αυξηθεί τόσο ώστε να μην υπάρχουν πάγοι στις πολικές περιοχές. Τα νερά ήταν επίσης πολύ ζεστά και η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι στα νερά της Βρετανίας η θερμοκρασία άγγιζε τους 25 βαθμούς Κελσίου. Η μεταβολή του κλίματος και η αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει υποδειχθεί ως κινητήριος δύναμη της έκρηξης της ζωής την Κάμβρια περίοδο αλλά μέχρι σήμερα παρέμενε μια θεωρητική ιδέα. 

Οι ερευνητές αυτή την φορά μελέτησαν απολιθώματα από όντα που ζούσαν εκείνη την εποχή και διέθεταν κέλυφος και επικέντρωσαν την προσοχή τους στα ισότοπα οξυγόνου. Στην συνέχεια με βάση τα ευρήματα οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσομοιώσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά με επιστημονικές αποδείξεις τις αυξημένες θερμοκρασίες που υπήρχαν στον πλανήτη εκείνη την εποχή.
http://www.zougla.gr

2 σχόλια:

 1. Αποτύπωμα παπουτσιού ηλικίας 500 εκατομμυρίων ετών
  http://1.bp.blogspot.com/-yy4iZxV1Xp0/UccWbHSdTOI/AAAAAAAB9Ec/1y1yIqpvpA0/s320/anekshghta.jpg
  Σας φαινεται απιστευτο; κι ομως με την μεθοδο χρονολογησης του ανθρακα ειναι 500 εκατομυριων ετων!!! ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 1968 από William J. Meister, το παπούτσι που συντρίβει ένα τριλοβιτη είναι αυτή η...απόδειξη ότι εκεί ήταν οι προηγούμενοι πολιτισμοί στη γη, ή οι επισκέπτες από έναν άλλο κόσμο; 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΠΑΛΑΙΑ ΙΧΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
  Αυτό που μπορεί να είναι το παλαιότερο απολιθωμένο ίχνος που ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 1968 από William J. Meister έναν ερασιτεχνη συλλέκτη απολιθωματων .

  Αυτή η τυπωμένη ύλη υπολογίζεται να είναι περίπου 300 έως 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ετών
  Το παπούτσι που είναι η απόδειξη ότι εκεί ήταν οι προηγούμενοι πολιτισμοί στη γη, ή οι επισκέπτες από έναν άλλο κόσμο;

  Ο Meister ανακάλυψε αυτό το αξιοπρόσεκτο εύρημα κατά τη διάρκεια μιας αποστολης ευρεσης απολιθωματων, 43 μίλια δυτικά του δέλτα, Utah.
  http://4.bp.blogspot.com/-kk_HdfPUZk8/UccWx6moQwI/AAAAAAAB9Ek/FOlV_vUA5IA/s640/anekshghta.jpg

  Ο Meister σήκωσε μια παχιά πλάκα δύο ίντσες και αποκαλυψε αυτο το συνταρακτικο ευρημα.

  Η πλάκα έπεσε ανοικτή "όπως ένα βιβλίο" και αποκάλυψε σε μια πλευρά το ίχνος ενός ανθρώπινου παπουτσιού.

  Το τακούνι είναι χαραγμένο ελαφρώς περισσότερο από το πέλμα.

  Ο Meister πήγε το βράχο στον Melvin Cook, έναν καθηγητή της μεταλλουργίας στο πανεπιστήμιο του Utah, ο οποίος τον συμβούλεψε να το παρουσιάσει στους πανεπιστημιακούς γεωλόγους.

  Όταν Meister ήταν ανίκανος να βρεί έναν γεωλόγο για να εξετάσει την τυπωμένη ύλη, πήγε σε μια τοπική εφημερίδα.
  Σύντομα, το εύρημα πηρε εθνική δημοσιότητα.

  .Στις 20 Ιουλίου ..1968, η περιοχή εξετάστηκε από το Δρ Clifford Burdick, ένα συμβουλευτικό γεωλόγο από την Tuscon της Αριζόνας, ο οποίος βρήκε σύντομα την τύπωση του ποδιού ενός παιδιού σε μια τομή του σχιστόλιθου. "η τύπωση , είπε" ήταν περίπου έξι ίντσες στο μήκος. σαν το παιδί να μην είχε φορέσει ποτέ ακόμα τα παπούτσια.

  Τον Αύγουστο του 1968 ο κ. Dean Bitter, ένας εκπαιδευτικός στο σύστημα δημόσιων σχολείων της Σωλτ Λέικ Σίτυ, υποστήριξε ότι έχει ανακαλύψει δύο περισσότερο τυπωμένες ύλες των παπουτσιών στην περιοχή.
  Πηγή

  http://anekshghta.blogspot.gr/2013/06/500.html
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  Αποτύπωμα ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ Ηλικίας 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ : Όταν Οι ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ Ήταν ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=peuksISh8UY
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρ 2018
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και που να δεις αποτύπωμα ποδιού ανθρώπου... σε μέγεθος ανθρώπου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή