Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Εστιν ουν Ελλάς και η ΜακεδονίαΓράφει ο Λευκός Λύκος


Δεν χρειάζεται φυσικά να επικαλεστούμε αρχαίους και νεώτερους ιστορικούς για το αυτονόητο, δηλαδή ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτό φαίνεται από την ίδια την ετυμολογία του ονόματος που προέρχεται από τον Μακεδόνα, γιο του Διός και της Θυίας, αδελφού του Μάγνητα ή κατά μίαν άλλην εκδοχή της πανάρχαιας ιστορίας μας, που την ονομάζουμε μυθολογία, ενός εκ των πενήντα γιων του Λυκάωνος, πρώτου βασιλιά της Αρκαδίας!


Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η απόδειξη της αυταπόδεικτης αλήθειας που χάνεται στα βάθη του χρόνου, αλλά η επιχειρούμενη προδοσία από τους «άγιους πολιτικούς μας», οι οποίοι ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να ξεπουλήσουν με το μελάνι αυτό που κερδήθηκε με το αίμα των Ελλήνων. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά, αφού στα νεότερα χρόνια το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς. Η Ιωνία, η Ανατολική Θράκη, η Βόρεια Ήπειρος, η Κύπρος, είναι περιοχές και πληθυσμοί που απελευθερώθηκαν από τον Ένδοξο Ελληνικό Στρατό με αγώνες, με θυσίες και με ποταμούς αίματος, για να παραδοθούν από τους «άγιους πολιτικούς μας» με την υπογραφή επαίσχυντων συνθηκών, όπως της Λοζάνης, με διαρκείς υποχωρήσεις στις εγκληματικές προκλήσεις των τούρκων, των σλάβων, των βουλγάρων και όλων των υπόλοιπων βαρβάρων, που ήρθαν από την άγρια Ανατολή και κατέκτησαν πανάρχαια ελληνικά εδάφη, υποδουλώνοντας τους Έλληνες γηγενείς.

Όταν έφθασε ο Αλέξανδρος στο Γόρδιον, του παρουσίασαν ένα περίπλοκο κόμπο και του είπαν ότι αν τον λύσει, θα κατακτήσει την Ασία. Αν ο γιος του Φιλίππου είχε την νοοτροπία των «αγίων πολιτικών μας» ακόμα εκεί θα ήταν προσπαθώντας να λύσει τον δεσμό! Αλλά ήταν Αλέξανδρος. Απλά τον έκοψε με το Ξίφος του και κατέκτησε την οικουμένη!

Αν το 1940, ο Μεταξάς δεχόταν τις διαβεβαιώσεις των ιταλών, δεν είχε φροντίσει να εξοπλίσει τον Στρατό, να κάνει οχυρωματικά έργα και κυρίως να προετοιμάσει τον λαό και την Νεολαία ηθικά και ψυχικά για τον επερχόμενο πόλεμο, δεν θα υπήρχε το Έπος. Αλλά υπήρξε, γιατί ήταν ο Μεταξάς και έκανε εκείνο που όφειλε.

Αν περιμένουμε - και αυτό ισχύει σε όλα τα εθνικά θέματα - με συνθήκες, συμφωνίες, λόγια και σάλια να βρούμε το δίκιο μας, ματαιοπονούμε. Η διπλωματία πρέπει να στηρίζεται στην ισχύ των όπλων και στο υψηλό φρόνημα του Έθνους που θέλει να διεκδικήσει τα δίκαια και τους στόχους του. Κυρίως στο τελευταίο. Ο Θουκυδίδης έλεγε ότι η πολιτεία δεν είναι ούτε τα τείχη, ούτε τα άδεια πλοία (άνδρες πόλις και ου τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί), εννοώντας ασφαλώς την αξία του φρονήματος και του πνεύματος νίκης και όχι ηττοπάθειας, που πρέπει να διαφεντεύει τις ψυχές των πολιτών.

Σήμερα, στην εποχή της γενικότερης παρακμής, στην εποχή των μικρών και ανούσιων πραγμάτων, στην εποχή της απουσίας αληθινών Αξιών και Ιδανικών, οφείλουμε για μια ύστατη φορά να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να θυμηθούμε τους Αγώνες των Προγόνων μας και να βροντοφωνάξουμε σε όλους τους τόνους, δείχνοντας τόσο την αποφασιστικότητα, όσο και την μαχητικότητά μας, εκτός και εντός των συνόρων, τόσο στους βάρβαρους επικυρίαρχους όσο και στους εγχώριους τοποτηρητές τους, στους «άγιους πολιτικούς μας», χωρίς κομματικές σημαίες - πλην της Ελληνικής - χωρίς πανό, χωρίς διαξιφισμούς και χωρίς άλλου είδους αντιπαραθέσεις. 

Το συλλαλητήριο της Κυριακής, ας είναι η αρχή της επανένωσης των Ελλήνων που μαζί και αποφασισμένοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Τα υπόλοιπα θα τα γεννήσει η Ιστορία...


* * *

Σημείωση: 
Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο και ότι ασφαλώς θα προκαλέσει αντιδράσεις μια τέτοια κίνηση, αλλά συστήνουμε στον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Στρατηγό κ. Φράγκο να μην φορέσει κοστούμι, αλλά την στρατιωτική στολή του, κατά την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Του θυμίζουμε τα λόγια του Γέρου προς τον Καποδίστρια:
Ιδών δε ο Κολοκοτρώνης ότι ο λαός προσεκύνει τον ταχυδρόμον Καρδαράν, πλησιάσας είπε 
-Το πράγμα, υπερεξοχώτατε, δεν πάγει και πρέπει ο κόσμος να γνωρίση τον Κυβερνήτην του. 
-Και τι θέλεις να κάμω; 
-Να βάλη υπερεξοχότης σου την στολήν σου. 
Και πεζεύσας εις μικράν τινά και σκιεράν κοιλάδα, ανέλαβε την στολήν αυτού, πενιχροτέραν και της των δασονόμων της αντιβασιλείας.

(Νικόλαος Δραγούμης, Ιστορικαί Αναμνήσεις, τ. Α’.)

* * *Αναρτήθηκε από Λευκός Λύκος στις 9:00 π.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου